csütörtök, október 14, 2004

Retro - Meg mindig Szandokania

Koszonet a visszajelzesekert, elismero szavakert. Orulok, hogy tetszett amit irtam, de ha mar belekezdtel egy valaszba, ne hagyd abba ott hogy tetszett az en levelem, hanem ird meg hogy mi van Veled, Veletek, Nalatok.
Ma (is) egy kicsit elfaradtunk. Azt hiszem egy nappal tudom csak a beszamolo homokorajat tovabbpergetni.
Az elmult napok eleg mozgalmasan teltek el. Meg van a haz ahol a kovetkezo honapokban/evben fogunk lakni, sot holnap kezdunk koltozkodni a raktarbol ahol a Hollandiaban hasznal cuccaink/butoraink vannak.
Ugy tunik alakul valami uzleti vonalon is.
Mostanaban eppen kocsit nezegetuk es elkezdtuk a telekpiacot is vizsgalgatni. Na de errol kajd kesobb.
28/9, kedd
Ott tartottam, hogy a csotany gyozott.Masnap ugyanis arra ebredtem, hogy nem erzem olyan tokeletesen magam. Hamarosan alul-felul elkezdtem folyatni. Foleg alul.
Mit lehet ilyenkor tenni? Szentabletta vagy semmi. Brikett nem volt nalam igy csak turelem.
Szerencsere a Szandokanoknak volt ket mozicsatornaja.
Pont elkezdodott a Black knight cimu fergeteges(en gyenge) vigjatek. Egy harmadrangu Eddy Murphy clon jatszott benne. De a lenyeg. A bugyuta tortenetben egy XX. szazadi luzer visszakerul a kozepkorba egy varba. A varban a varfalon az autenticitas es kozepkori feeling csigazasa vegett egy piros-feher-zold cimeres magyar zaszlo lengett fel, s ala.
Megneztunk meg egy virus-szigeten-elterjedos tragyadombot is. Hala istennek az indiai filmgyartas ide mar betette a labat, nem ugy mint az elmaradott Europaba, es a Gangesz-parti csoda kibontakozasat meg erintetlen es romlatlan valojaban sikerult diohejban magameva tennem.
Amugy furcsa szabalyokat alkalmaznak a Szandokaniaban vetitett filmekre. A legkomolyabb szexjelenet a csok, ha elharapodzik a fulledt erotika, egyszeruen kivagjak.
Karomkodas semmi. Minden "shit"-nel komolyabb karomkodas helyett csak a csendet hallhatjuk. Nem futyulnek, csend.
Azt hiszem a vallas tiltja mind a szex, mind a karomkodas nyilvanos bemutatasat. Azonban akkor volna egy kerdesem. Vajon ki ellenorzi hogy minden vallas altal nem megengedett jelentet kivagtak-e es kicsendesitettek-e? Es mi van ha megsem? Mi lesz a cenzorral ha meglatja vagy meghallja, amit nem kellene? Akkor mi van? Elkarhozik es uj cenzor kell? Ha valaki tudja a magyarazatot, lecci irja meg.
Lassan este lett es fel tudtam kelni es meg ket szelet kenyeret enni is tudtam.
Meg mielott ezt a napot befejezzuk, hadd szoljak par szot a malaj kulturarol, hatha Szandokant is jobban megertjuk. Csak cimszavakban:
- a teherautokon persze nincs legkondi. Azonban a helyzet szigorubb ennel. A nagy meleg miatt ajto sincs rajtuk. Csak egy darab deszka all keresztbe igy 20 centi szelessegben.
- a melosok siman utaznak a teherauto platojan. Sot, olyat is lattam, hogy a manus a plato hatso oldalfalan uldogelt, hataval a beton fele mikozben a teherauto 120-130-cal pofogott.
- van egy csomo hulye motoros. Majdnem minden masodik teljesen meg van kattanva. Vagy pedig ok vegeztek el egy divatdiktator tanfolyamot es nekem nincs fogalmam sem a oltozkodesrol. Ugyanis a motorosok nagy resze azt talalta ki, hogy milyen klassz dolog az, hogy a kardiganjat vagy melegito folsojet, mintegy kenyszerzugbonyt, visszafele veszik fel. A hata elol, az eleje meg a hatukon lebeg. Rohej.
- a reklamipar szamomra ismeretlen magaslatokra hag. Ket hirdetes nagyon megragadott: "Eggs. Cares for your health." ami magyarul valami olyasmi, hogy "Tojas. Torodik az egeszsegeddel." A masik "International Business Center. Adequate infrastrecture" ami pedig "Nemzetkozi Uzletkozpont. Elegseges infrastruktura." Erdekes pontot ragadtak meg, amivel kifejeztek, hogy ok kulonboznek a tomegtol.
- van egy elkepeszto gyumolcs itt, ugy hivjak, hogy jack fruit vagy durian vagy mi. Kb sargadinnye nagysagu kivulrol szabalyosan rucskos valami. A helyiek afrodiziakumkent csodaszernek tekintik. Kosarszamra vasaroljak es viszik haza. A problema a szagaval van. Sajnos nem tudom mashogy atadni ezt az elmenyt csak ha kontorfalazas nelkul tudatom, hogy ez az illat valahol a hanyas es a mosatlan vagina szaga kozott van feluton. Olyan budos (es abszurd mod nepszeru), hogy a szallodaban a liftre kitettek egy tablat amin egy jackfruit van egy piros korben pirossal athuzva, azaz jackfruitot a szobakba felvinni tilos.

Nincsenek megjegyzések: