péntek, december 17, 2004

Retro - Gyerek update

Kicsit felreteszem a multat es a jelenrol beszelek. Meg vegen megszuletik a gyerek par nap mulva es csak marciusban fogom megirni.

Na, ha nem is par nap mulva, de hamarosan. Elvileg jan 2-an esedekes, de allitolag meg ha az szamitott szuletesi ido ele es moge is teszunk ket hetet, meg igy is csak a gyerekek csak 50%-a szuletik ezen idon belul. Nekem kicsit alacsonynak tunik ez a szam, de biztos, hogy kicsi az esely a pont januar 2-ara. Az elso gyerekek - megint statisztika - atlag 5 napot kesnek.

Mi mindenesetre nagyjabol mar keszen vagyunk. Tania most 37 es fel hetes varandos. A napokban voltunk ultrahangon, a szuleszno kicsinek talalta a gyereket. Az ultrahang szerint most 2.9kg, varhato szuletesi suly (ha idoben jon) 3.4-3.5kg. A szuleszno erre aztmondta, hogy szerinte meg mindig kicsi. Szerintem meg pont normalis.
Megerositettek, hogy a gyerek neme az amirol tudtunk.

A babaszoba meg dekoralasra var, agy, babakocsi, stb megvan. Barkacsoltam egy pelenkazo asztalt is, mert Tania szerint az itteniek elfogadhatatlanok. Fenyofa, 4 fiok, nem volt egyszeru. Sot a fiokok meg nincsenek kesz. Viszont van egy baromi kiraly fureszgepem :-)
Jartunk a korhazban, jartunk egy elokeszito (felzarkoztato?) iskolaba ahol megtudtunk mindet a szulesrol, szoptatasrol, stb. Egesz jo kis tarsasag jott ossze, vasarnap jonnek hozzank. Elkezdem rajtuk a helyi tarsadalom helyes utra teriteset: gulyast fozunk bogracsban krumplispogacsaval. (okosoknak: a pogacsat nem a bogracsban csinaljuk)

Ma elindult a business is. Vettunk egy gyogyszertarat. Egy mukodo patika a felszigeten, ahol lakunk. Tegnap este leltarozunk, ma volt az elso nap. Tele voltunk mindenfele papirmunkaval az elmult hetekben, ezert is volt akadozott a levelezesem. Gyakorlatilag miota megjottunk dolgozunk rajta, az elmult honapban meg megjobban.
A gyogyszertarak itt kulonboznek a magyar gyogyszertartol, a patikan kivul drogeria is, olyan mint egy Rossman vagy DM. A regi tulaj nagyon rendben tartotta a boltot, csillog villog.
Izgalamas a dolog, foleg hogy van egy-ket hitelezonk.

Folyattas kesobb, faradt vagyok. Elszoktam a 8 oranal kevesebb alvastol, tegnap meg csak 5 es fel volt. Ugyhogy megyek potolni.

Nincsenek megjegyzések: