szombat, február 14, 2009

Biznic Klassz!

Singapore Airlines nyert. Eddig.

Probaltam elintezni, hogy a (kesobbi) Auckland-Vienna utamon kiprobalhassam az uj Airbus 380-ast. Az ut ugyebarr Dubajon vezet keresztul, de oda Aucklandbol haromfele keppen is el lehet jutni. Sydneyn, Melbourne-on es Brisbane-en keresztul. Az en jegyemet Melbourne-re akarta a neni foglalni, viszont a Sydney jaratnak van 380-a nehany het ota. Hat ugyanaz az ut 40%-kal dragabb az uj repen! Igy marad a Melbourne.

Ez sem kulonosebb problema, mert a jarat egy Boeing 777-es, vadonat uj gep, a priznic osztalyon akkora kepernyo van minden ulesnek mint a Westend moziban a nagyterem. Kenyelem, jo kaja, 600 film, egyebek. Ez volt a legjobb amin eddig utaztam. Eddig.

Ez a mostani Singapore Airlines Boeing 777-es ezen is tul tesz. Gyanus volt, hogy amikor mar az interneten kivalasztottam az ulesemet, egy sorban csak 4 szeket jelzett. Ketszer is megneztem, hogy jo helyen jarok-e, esetleg 747-es felsoszintjen fogok utazni, vagy eseteleg a gep orraban ahol kisebb a hely. De nem. Economy-n ugyebar 8-9 esetleg 10 ules van egy sorban. Itt negy! Egy business class hely gyakorlatilag 4-5 economy-t foglal el. Ha igy nezem, a legitarsasagnak nem eri meg a business hely. Jobban jar a turistakkal.

Na de ez legyen az o bajuk, en meg csak elvezkedem. A szekben mellem siman betudna ulni meg egy masik ember, lehetoleg csaj. Itt is van szemelyre szolo vetitovaszon. Fiokok es tarolorekeszek mindenhol, allithato magassagu asztal, delej az elektromos szamitogepnek, usb csatlakozasok, ha a sajt filmed akarod megnezni, fulhalgato csatlakozo mindket oldalon, gondolom bal es jobb fuleseknek.
A wc-ben minden masodik targy krommal van bevonva.

Az, hogy a szek vizszintes aggya barbapapazhato azt mar nem is mondom.

Ja, es a sztyuvik nyomassag az alkohol tartalmu befolyasoltsagot okozo folyadekokat.

mar bele se merek gondolni mi van a first class-on. Sot. Van SUITE-is. Lehet, hogy ott beepitett gumino is van.

1 megjegyzés:

eFi írta...

A "barbapapazhato" kifejezés belekerült 10 másodpercembe :)