vasárnap, március 02, 2008

Zombi nyaloka

Az alabbi szosszenetet meg tavaly szeptemberben irtam (jol elbujt) a holland vendeglatoinknal, utban Magyarorszag fele fel zombisan, valmikor ugy reggel 4 ora tajban a jetleg-tol szenvedve.


Tavalyi (2006) magyarorszagi hazautunk eleg eleg horrorosra sikerult. Mar ami az utazas reszt illeti. A haztol-hazig ut 40 oras volt az atszallasok miatt, a csomagjainkat haromszor is elhagytak.

Iden az utunk jobban indult, az atszallasok is jol jottek ki. Meg is erkeztunk Amsterdamba, igaz egy kreten idopontban, reggel fel hatkor. Terveink szerint par napot ott toltunk. Igy a csomagjainkat osszekellett szednunk. Enyhen aggodtam a tavalyi tapasztalatok alapjan, mit fognak csinalni a ket borond + babakocsi + autosules kombinacionkkal, amikor tavaly a ket borondunket 3-szor hagyak el.
A gepbol kiszalva eleg zombisan indultunk meg a csomagokat osszeszedni. Meg a gyerekek szuletese elott, egy ilyen ut alatt sikerult osszesen kb 6-7 orat aludnom. Most mivel sem Maria sem Adam nem horkolta holyagosra a torkat, Tania es en is enyhe kialvatlansaggal (ertsd "nem aludtunk l*f*szt se") erkeztunk meg. Azert meg a helyes szallitoszalagot megtalaltuk. Es csodak csodajara a csomagok is lassan megerkeztek.
Az elso borond mar ott is volt mire mi odaertunk. Ekkor meg semmi nem vot gyanus. Kisvartatva aztan a masodik borond is elokerult es az autosules is ott volt masodpercek mulva. A babakocsirol is hamar kiderult, hogy a boszme merete miatt egy masik helyre erkezett. Es valoban ott is volt.

Nagyszeru, irany a talalkozni a vendeglatonkkal. Az autoba is ugyesen befertunk. Meg a cipokanalat sem kellett nagyon hasznalnunk, a csomagtarto pont befogadta a borondoket es a babakocsit. A gyerekulest meg betettuk az egyik gyerek ala, ott pont jo lesz.
Az auto fele setalva eleg buszke voltam magamra, hogy megerosodtem, az egyik borond nem tunt olyan neheznek mint mikor elindultunk. Es ekkor meg semmi nem volt gyanus.
Egy ora autozas utan, megerkezven vendeglatonkekhoz, felcipeltem a borondot a szobankba, ami persze a legfelso (3-ik) emeleten volt. Tenyleg jol megerosodtem, a borond hatarozottan konnyebnek tunik. Es meg ekkor sem volt semmi gyanus.
Itt az ideje elovenni a borondbol egy uveg uj-zelandi savignon blanc-t es felpattintani az autentikus csavaroskupakot. Na nyissuk csak ki a borondot. Kulcs bele, egyik zar egybol nyilik, a masik kis ugyeskedes utan. Meg ekkos sem volt semmi gyanus.
A szamzar kovetkezett. A ket borondunk szamzara kulonbozik es sohasem emlekszem melyik melyik. Probalom az egyiket, nem nyilik, probalom a masikat, azzal sem nyilik. Hmm. Es meg ekkor sem volt semmi gyanus.
Sebaj, am multkorjaban volt ezzel a borondel egy kis gond, a szamzar teljesen ki volt kapcsolva, azaz barmivel kinyilt. Biztos mikor ujra beallitotam az egyik tarcsa nem a jo szamon allt hanem egy szomszedoson. Probalgatom az osszes variaciot, nem nyilik. Hmm. Es meg ekkor sem volt semmi gyanus.
Nincs mit tenni, vegig kell probalgatni 000-tol 999-ig vagy legalabbis amig kinyilik. Egy variaco kiprobalasa 2 masodperc, 1000 kombinacio, 2000 masodperc alig tobb mint egy fel ora.
Elkezdtem 000-tol. 300-ig semmi. Varjunk csak, a masik borond kinyilt az egyik ismert koddal tehat tudom, hogy ez a kod 5-ossel kellene, hogy kezdodjon. Probaljuk meg az 500-asokat megegyszer, hatha tenyleg csak elcsesztem a kodbeallitast.
Es lass csodat, az 506-osra, peng, kinyilt a borond.
Es ekkor kezdett gyanus lenni. Ugyanis a borondben egyaltalan nem volt savignon blanc se dugos, se csavaros kupakos. De meg a ruhaink sem. Valaki feltorte a csomagot es kiszedte a cuccaink nagyreszet. A masodperc tortresze alatt vegigfutott az agyamon az osszes biztositasi variacio, mi is volt a borondba, stb. Csak azt nem ertettem, hogy a tolvaj miert rakott kocsog malaj cukorkakat, nyalokakat es kulonbozo edessegeket a borondbe. Egy egesz teli borondnyit. Na ekkor mar egeszen gyanus volt. Lehet hogy elcsereltem a borondunket? Hmm, lehet. Biztos.

Hat ennyi a tortenet lenyege, ekkora kialvatlan zombi voltam, hogy nem volt gyanus, hogy a borond sokkal konyebb, a kulcsos zar nehezen nyilik az en kulcsommal, a szamzarnak tok mas a kodja es amikor az ismeretlen koddal kinyilik akkor is tolvajt keresek. Es minderre 1 ora autozasra a reptertol es 3 emelet lepcsozes utan kellett rajonnom.

A vendeglatonk legnagyobb oromere a borondot persze visszavittuk a 40km-re levo repterre (gondolkodtam, hogy kell-e nekem ennyi malaj nyaloka, de ugy dontottem a savignon balnc jobban kell) es persze megtalaltuk a mienket. Siker.

Tanulsag? Nem sok, talan annyi, hogy ha malaj nyalokat akarsz nyalogatni, egyszeruen maradj ebren 30 orat ket kisgyerek tarsasagaban egy szobaba bezarva, utana menj ki a repterre, probalgasd a szamzarakat es amelyik az 506-osra kinyilik, vidd haza.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A babakocsit nyugodt szivvel feladtatok? Nem lett semmi baja?

Tibor írta...

Nagymeretu babakocsi, igy nem volt eselyunk. A draga kedvenc hollandjaimmal meg nem is erdemes vitatkozni, foleg nem repulest illetoen.
A babakocsi akkor nem serult meg. Visszafele viszont igen. Kuala Lumpurban gyia panasz, felvettek, szamot kaptunk (szam nelkul azert megsem) es visszajove, NZ-rol panaszkodhattunk a KLM-nek. Viszont szo nelkul fizettek.

Tibor írta...

Na ugytunik a link nem mukodik. Ezt akartam:
http://www.philandteds.com/

Névtelen írta...

Ez legalabb megnyugtato, hogy fizetnek. Kosz szepen!