csütörtök, március 27, 2008

Meglepetes

A minap Tania ebed kornyeken vigyorogva kibokte, hogy van egy meglepetese szamomra. Estig nem is volt hajlando elarulni, csak annyit tudtam, hogy negyed hatra keszen kellett lennem.
En ott is alltam glasszaban, am a meglepeto egeszen 6-ig pufolte a szamitogepet.
Eloszor lepasszoltuk a gyerekeket az anyosekhoz, aztan irany ... de hova is. En vezettem, azt az utasitast kaptam, hogy autopalya. Ez mondjuk nem kunszt, mert tolunk csak egyfele van emlitesre melto esemeny es az Auckland, oda meg a palya vezet. Aztan kibokte, hogy megyunk a Sky Tower-be ugrani, mert tok jo package deal van tandem ugrasra plusz vacsora. Mondom ezzel nem kellett volna ugy titkolozni, mert mar megmondtam volna korabban, hogy en pedig nem ugrok le. Semmi bajom a sebesseggel, ha az vizszintes iranyu. De semmi elvezetet nem talalok a szabadesesben.
Ekkor kobokte, hogy csak viccelt.

Es azt hittem, hogy akkor megallja es nem mondja el, csak iranyit, hogy merre menjek. De kibokte. A Duran Duran koncertre megyunk.

Oda is ertunk a Vector Arenahoz, nagynehezen leparkoltunk es atvettuk az interneten rendelt jegyunket. Itt kezdett bosszantani a dolog, hogy Tania elarulta a meglepit, mert eddig semmi nem arulta el hogy mi is lessz a csarnokban. Csak annyi volt nyilvanvalo, hogy szigoruan minimum 30, maximum 40 eves arcok kozelitenek az ojjektumhoz.
Volt meg kb egy orank az elozenekar vegeig, igy bevetettuk magunkat a kozeli vendeglato eletbe. Vacsora a helyi kiskoszosban, stake ala 30 deka, sultkrumpli.
Visszamentunk a csarnokba, beultunk a helyunkre, az elozenekar pont vegzett. Es meg mindig semmi jele, hogy ki lesz az atrakcio.
10-15 perc varakozas utan jottek a magusok. Es ha a Tania nem arulja el utkozben, egeszen a koncert kezdeteig fogalmam sem lett volna, ohgy mi is a meglepetes. Sot meg talan akkor sem, mert az elso 3-4 szamot nem ismertem, uj lemezrol volt. Aztan jott a Planet Earth, ami mindent vilagossa tett volna. Nem lett volna rossz.

A koncert eleg erdekes elmeny volt. csak ulohely volt, de mindenki vegig allta a 2 es fel oras koncertet. Kb fel ora az uj lemezrol (Red Carpet Massacre) szolt. Ezek kvazi halgathatatlanok. Simon Lebon magas hangon a kiraly, az ossze uj szamot meg egy melyebb oktavban enekli.
A marade kket ora viszont ... A regi szamok paradesan szoltak, az oreg ugyan kicsit elhizott, meg nagyon jol enekel. Volt azert egy ket fennakadas, a Hungry Like The Wolf szoveget is elfelejtette, kopott is harmat a szinpadon (mint itt a 19-ik masodpercben. De hat ez volt a nyito koncert a worldtour-on. Es az utolso atoltozes utan teljesen visszavitt minket a 80-as evekbe. Simon Lebon ugyanis egy bornyakkendoben tert vissza.

Eljatszottak mindent ami szamit. Wild Boys, Notorious, Rio, Save A Prayer, The Reflex, Ordenary World, View To A Kill, Perfect Day, Come Undone, I Don't Want Your Love, stb.

Jol szorakoztunk, na! (Fotok a koncertrol itt)

1 megjegyzés:

eFi írta...

Pedig de megnéztelek volna a SkyTowerből lefele jövet husi! Nekem elhiheted, qrvajó :)