péntek, március 21, 2008

Itt van amerika

Nem mukodik sem a www.dugohuzo.com, sem az emailem. Oka: 1and1. Igy nevezik az amerikai szolgaltatot, akitol veszen a web hostingot. De mar nem sokaig.

A problema ott kezdodott, hogy lejart a hitelkartyam. Korabban ez volt megadva fizetesre, szolgaltoto errol vonogatta le a hosting dijait. Amikor lejart a kartya, mindosszesen annyi valtozott, hogy a lejarati ido 2 evvel kesobbre kerult, a kartyaszam illetve a nev a kartyan ugyanaz maradt.
Probaltam megvaltoztatni a honlapjukon, nem sikerult. Kulonbozo uzenetekkel visszapattantam.
Elso telefonhivas 1and1-nak: probaljam meg holnap, problema van a szerverukkel. Mondom en mar harom napja probalom, de akkor sem ment. Nem hiszem a szervert. Erre a szokasos lekezelo valasz, felhasznalo hulye, azt sem tudja mi az a szerver. Akkor lecci - mondom a neninek - ird at te ott a rendszeredben. Azt nem lehet, csak az interneten. Fasza!
Masnap ujraprobal, meg mindig nem megy.
Masodik telefonhivas: na most mi van? Az a gond, hogy egy amerikai lakcim van megadva de a kartya uj-zelandi. Na ez milyen hulye kifogas? Ok, akkor megvaltoztatom a cimemet. Persze ezt az orszag valtozas miatt csak faxon (!!!!!) lehet megtenni. Akkor faxolok. Ket nap, es mar meg is valtozott a cimem.
Ismet kiserlet, a kartya adatait meg mindig nem tudom atirni. GRRRRR.
Harmadik telefonhivas: Aszongya paraszt vevoszolgalatos, hogy kartyam nem jo. Mi van? Napmintnap hasznalom. Interneten is. Mindig mukodik. Jon a valasz, akkor biztos a bankom nem engedelyezi, hogy egy teszt fizetest csinaljanak vele. (allitolag $6-t terhelnek ra, hogy megnezzek mukodik-e, aztan visszaforditjak a penzt. Kihallott mar ilyet.) Akkor mondom, en most olyan csalodott vagyok, hogy talan felbontanam a szerzodest. Erre semmi kiserlet, hogy a problemat megoldja, belekezd elmagyarazni, hogy azt hogy is kell csinalni. Ratettem a telefont.
Eszembe jutott, hogy van nekem egy magyar kartyam is, megprobaltam azt. Persze szo nelkul elfogadta. Jon is az uzenet toluk, hogy karya ok (most nem volt gond, hogy NZ a lakhely, de a kartya magyar), ne aggodjak, nem kell kulon szolni, minden esetleg elmaradt fizetest automatikusan bekaszalnak errol a kartyarol.
Na hat nem kaszaltak automatikusan semmit (meg a $6 kib...t ellenorzo terhelest sem tettek ra), meg sem probaltak. Ehelyett felfuggesztettek a szolgaltatast.
Baratsagos. Nem kell a penzem, csak ha en tukmalom rajuk, az ugyfelszolgalatos azt sem tudja mit beszel. Minden egyes kifogasukat sajat maguk cafoltak meg kesobb.

Szoval itt tartunk most, valami megoldas lesz, de eltarthat par napig (a husvet csak segit), addig nincs email, se nekem, se a businessnek, se a baratoknak, akiknek en adtam dugohuzos cimet.

En kerek elnezest.

UPDATE: negyedik telefonhivas: egyenlore fel van fuggesztve az elofizetes mert nem fizettem!!! Igaz, hogy elismertek, hogy a kartyat elfogadta a rendszeruk es automatikusan kellett volna terhelni ami nem tortent meg. Belso vizsgalat lesz am most ami akar egy hetig (!!!!) is eltarthat. Addig meg bezar a bolt, uzlet lehuzza a rolot, mert igy a XXI. szazadban lehet email es website nelkul letezni. 1and1, soha tobbe.

4 megjegyzés:

eFi írta...

Hajtsd el őket a francba, aztán azonnal keress más szolgáltató, akinek kell a zs-d.

Tibor írta...

ez lesz, csak amig ez nem tisztazodik a dugohuzo.com sorsa toluk fugg, naluk van regisztralva
arrol nem is beszelve, hogy a gyogyszertar is ezen van

Oláh Ottó írta...

A 1and1 angol cég, 4 országban van leányvállálatuk. A világ legnagyobb web host-ja. Szívás.

Oláh Ottó írta...

Na mi lett a megoldás? Látom, hogy újra működik a 1and1.